top of page
Unknown.jpeg

Welkom!

EQuiLIBRE is een organisatie die mensen van alle leeftijden in elk veranderingsdoel kan ondersteunen. Annelore Lauwereys is Equicoach en begeleidt mensen met of zonder de inzet van paarden.


Ook  volgde ze een opleiding tot Loopbaan-, HSP- verlies- , stress en Burnoutcoach. 

Als orthopedagoge in het onderwijs ontdekte ze de kracht van Het Virtuesproject Belgium.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is equicoaching?
Wat is coachen met behulp van paarden?

 

Equicoaching wordt vaak verward met equitherapie. 
Maar wat is het dan wel?

 

Hoe verklaar je dat mensen ervaren dat paarden hen perfect lijken aan te voelen? Of dat een paard bij de ene persoon kalm is en datzelfde paard bij een ander net op zijn hoede is?
Deze wetenswaardigheden worden allemaal ingezet tijdens de coachings.
Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat paarden als ultieme prooidier ademhaling al van ver horen en voelen. Ook de hartslag van het paard verhoogt als de coachee zijn hartslag stijgt of omgekeerd als de hartslag van de coachee daalt. Het paard wordt jouw spiegel!
Je kan het vergelijken met de menselijke geur: kan jij aantonen dat je bepaalde geuren kan waarnemen en hoe dit geursysteem in zijn werk gaat? 

Dit maakt dat ik als equicoach extra info verkrijg omdat ik mijn paarden kan 'lezen'. Met bijkomende vragen kan ik efficiënter doorgronden welke innerlijke processen, die in andere begeleidingsvormen (langer) verborgen blijven, zich onbewust in de persoon afspelen. 
Via NLP technieken en Transactionele Analyse methodieken zal ik een gesprek met je voeren. De coachee staat of doet oefeningen voornamelijk naast het paard.  

Vooraf zullen we via een intake in kaart brengen welk veranderingsdoel je onder de loep wil nemen. 
Patronen worden duidelijk, gedragsalternatieven kunnen verkend worden om je veranderingsdoel te bereiken. 
Met behulp van het paard ervaar je dan of een bepaalde handelswijze écht bij je past of wat het jou kan opleveren. Het paard zal je tonen of het aansluit met wie je bent of wat het met je doet. 
Ben je bang voor dit grote edele dier, dan kunnen we ook oefeningen doen door observaties.

Wil je eerst je angst overwinnen, oefenen we vooraf met mini pony 's en leer ik hoe om te gaan met paarden. Een nieuwe wereld zal voor je opengaan. 
Equicoaching is toegankelijk voor alle leeftijden en bij elk onderwerp gaande van bijvoorbeeld huiswerkplanning bij kinderen tot het vinden van een gezond evenwicht tussen werk en privé bij volwassenen. Als coach tracht ik expert te zijn van gesprekstechnieken en als coachee ben jij expert van je eigen leven en (ver)ken jij als de beste oplossingen die bij je passen waardoor je naar huis terugkeert en onmiddellijk aan de slag wil gaan met de inzichten die je na de coaching verkreeg. 
Heb ik je interesse gewekt of heb je nog enkele vragen? 
Aarzel niet en bel!
0478 302 494

Leef met (paarde)kracht!
 

IMG_3426 3.jpg
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon

BLOG

bottom of page