top of page
BLD_0924_edited.jpg

Over Annelore

Aangenaam

Vooraleer ik mijn missie met jullie deel wil ik het bruine paardje hierboven op de foto vol ontzag bedanken. Ze is mijn lieveling en trouwe leermeester van mijn leven sinds mijn 18 jaar en 1 dag. Ik heb het geluk haar nog steeds te mogen omarmen. Zonder haar was het vuur nooit zo fel ontstoken. Zonder haar was er geen Ushuaïa (vuurland), want zo is haar naam. 

Toen ik in 2013 aan mijn avontuur van Equicoach begon, was ik een eerder onzeker persoon. Het was door een lieve collega die me wel heel goed kende dat ik de eigenlijke stap durfde te zetten om mijn leven en loopbaan een totaal andere wending te geven.
Zijn advies veranderde uiteindelijk mijn hele leven. 

In die periode werkte ik met jongeren uit de Brusselse context. Ik zag hoe collega's het niet altijd makkelijk hadden met de leerlingen van onze school.
Als zorgcoördinator en leerkracht kon ik mijn collega's en de betrokken jongeren wel advies geven maar ik zocht naar krachtiger tools om beide partijen te ondersteunen. 
Het Virtues Project gaf me de nodige inspiratie. 

Toch belandde ik in 2012 in een bore-out omdat ik het gevoel had nog steeds niet de betekenis te kunnen geven die ik als gedreven persoon binnen het onderwijs voor ogen had. Het feit dat ik uitviel omwille van ernstige rugklachten als gevolg van onder andere stress, en het ontdekken dat stress als HSP'er er nog feller op in hakt, deden mij een jaar in revalidatie gaan vooraleer ik mijn weg naar het reguliere arbeidscircuit terugvond. 
De opleiding als equicoach die ik tijdens dat jaar volgde, was als een droom die uitkwam. Mijn paarden mijn collega' s te mogen noemen, deed me zelfs een traan wegpinken als de docent dit in zijn lessen methodiek uit de doeken deed. Ik voelde me vereerd en ik stond er niet alleen voor. Ze gaven me de nodige paardenkracht. 
Mijn persoonlijk leertraject was begonnen. Niets werd nog zoals voordien.

Na mijn equicoach opleiding besloot ik ook nog de opleiding bij Next Step als loopbaan-, burn-out-, HSP-, verlies- en stresscoach te volgen. Het jaar vol rugblokkades deden en doen me beseffen dat er nog heel veel mensen zijn die niet alleen mentaal lijden.  Omgaan met de gevolgen van een verlies van je positie en rol onderken ik maar al te goed. Professionele ondersteuning kan dat duwtje in de rug zijn die je spreekwoordelijk nodig hebt, ondanks alles, opportuniteiten te blijven zien.

Tijdens deze opleiding werden mijn Nextstep collega's als de uitbreiding van een warme familie. 

Tot slot is het als orthopedagoge een evidentie al mijn kennis en ervaring te delen en als inspiratiebron tijdens de ponykampen van VZW FOXtrots in te zetten zowel voor jongeren als voor hun ouders tijdens de FOXtrots gezinswerking. Het stimuleren van het veerkrachtig in het leven te kunnen staan, biedt eindeloze perspectieven.

Dit alles vertel ik jullie om aan te tonen dat ook ik het levende bewijs ben dat eenmaal je jouw drijfveren kent, je doelen veel makkelijker kan helder stellen en je loopbaan en geluk veel makkelijker kan 'leven'.

Wat het hart zegt klopt!

Keuzes maken wordt plots veel makkelijker.

Vandaar mijn nieuwe logo 'The Knight' vanuit het schaakspel. Naast het besef op welke manier je je volgende stappen (Next step) kan zetten kan deze pion ook de nodige sprong maken zijn doel te bereiken en zijn levensgeluk te vinden. Het paard beweegt zich in het schaakspel in de vorm van de L.
De L van Lauwereys, mijn familienaam.  ;-)

 

Ik heet jullie allen welkom en bedank jullie alvast deze site door te nemen.
Indien verdere inlichtingen nodig? 
Bel vrijblijvend naar +32 478 302 494 of mail naar annelore@eq-libre.com

 
 

 

IMG_3426 3.jpg
bottom of page